top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin-nyheter 12 januari

Efter några veckor med få, eller rent av inga nyheter så har denna veckan rivstartat.


Först ut, ett tweet från ZeroHedge där de citerar från en rapport från JPMorgan, kanske världens viktigaste bank.

"Nothing inherently valuable underpins the bitcoin network, similar to the world’s fiat currencies since leaving the gold standard. In our opinion, Bitcoin is particularly well designed as a modern store of value, and the strong design has contributed to the increased confidence in and value of Bitcoin"


De verkar ha fattat Bitcoin och kanske börjat inse att de måste ställa om. Är rätt säker på att rapporten nått fram till alla världens bankledningar och centralbanker och säkert satt myror i huvudet på dem.


(JPMorgan är storägare i Federal Reserv, dock hemligt hur stor del de äger. John Pierpont Morgan fungerade som centralbank tills Fed grundades 1913 som han var en av initiativtagarna till. Bankerna som grundande Fed blev delägare och sedan har bankerna gått samman t.ex. JPMorgan Chase har grunden i ett 40-tal andra banker. och aktierna i Fed följde med i sammanslagningarna.)


Strike lanseras i Argentina.

Viktigt! De har alltså fått tillstånd av Argentinska myndigheter att lansera Strike och kanske är ryktena om att Bitcoin ska bli lagligt betalningsmedel i Argentina sanna. Peson har tappat 97% i värde mot USD sedan 2005 (grafen nedan) och det är exakt detta Bitcoin uppfanns för.

Kolla gärna på klippet i denna länken där Jack blir intervjuad på amerikansk TV i går kväll, vilken stjärna och ledare han är.


Cash App introducera Lightning i sin betaltjänst.

Cash App är en betaltjänst, som PayPal, med 70 miljoner användare och grundades av Jack Dorsey där han numera tillbringar alla sin tid som VD i moderbolaget Block (tidigare Square). Ingen jätteöverraskning att de introducerar LN, de har redan Bitcoin i appen men detta gör ju det mycket enklare för många att använda LN. McDonalds först att ta emot LN betalningar i USA?


BottlePay får tillstånd av Finansinspektionen i Storbritannien

BottlePay har samma affärsidé och produkt som Strike, betalningar över LN och sändare och mottagare bestämmer själva om de ska använda Bitcoin eller bankkontot med "vanliga" pengar för att skicka och ta emot.


Rimligtvis så borde Strike kunna få samma tillstånd nu och godkänner Storbritannien detta så kommer resten av Europa att följa efter då all lagstiftning är i princip samma, de har sin grund i FATFs "rekommendationer". NYDIG är sedan någon månad ägare av BottlePay och är ett stort bolag med stora resurser till skillnad från Strike. NYDIG värderas till $7 miljarder dollar och jobbar bara med Bitcoin.


Från bank- och finansvärlden


Fidelity (amerikansk storbank) lägger till Bitcoin i "vanliga" ETFer för att förbättra avkastningen

Först ut med detta men helt säkert inte den enda om några månader. Innebär bl.a. att många kommer att ha exponering mot Bitcoin-priset utan att veta om det.


Mining


Energibolag i Costa Rica börjar med Bitcoin mining.

Kändisar som är Bitcoiners


Från de senaste dagarna: Joe Rogan, världens mest lyssnade poddare (?), Klay Thompson and Andre Iguodala, korgbollspelare i Golden State Warriors får delvis betalt i Bitcoin


Investerare som är Bitcoiners


Från de senaste dagarna:: Ric Edlemerman ($260 miljarder i AUM (asset under management), Kevin O'Leary (Shark Tank US, nästan Bitcoin OG), Bill Miller ($4 miljarder AUM har 50% av sina tillgångar i Bitcoin, också OG), Bill Gross


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page