top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin-nyheter 16 feb

Crypto Fear & Greed Index tycker jag beskriver stämningen på ett korrekt sätt: inte dåligt, inte bra.

Tittar man över tid så följer indexet riktningen på priset.

Senaste veckans överlägset största höjdpunkt tycker jag var podden med Jack Mallers, har ni inte lyssnat så är det hög tid att göra det.

Överväldigande positiv respons från IMF efter Jacks presentation, Strike till ett 50-tal länder under 2022 och presentationer för högsta ledningarna för Facebook, Google m.fl är lite av innehållet.


Bitcoins hash rate fortsätter att växa, nu upp 35% på ett år. Många som är beredda att utföra kostsamt arbete för att säkra Bitcoins huvudbok där vem som helst får delta, ovetande om varandra och de som är ärliga delar rättvist på belöningen.

Min gissning är att Bitcoin kommer att nå minst 300 EH/s under 2022, alla nyheter från 2021 om beställningar av utrustning som levereras just nu, Intel som börjar leverera sin nya miner de närmsta veckorna och allmänt om att företag och länder som har överskott av el tittar på mining.


Nyheten nedan nyanserade under natten, ConocoPhillips säljer gas till någon miner.

Världens 150:e största bolag är i alla fall med i Bitcoin på ett hörna, är säker på att det inte dröjer länge innan de vill vara med själva.


Hodlandet fortsätter, under senaste veckan ytterligare 140k Bitcoin som inte rört sig på ett år.

3-månaders tickar också uppåt, kan bara tyda på att traders också tror på ett högre pris?

När kommer katalysatorn som får priset att gå upp?

Den logaritmiska trendlinjen bygger på samtliga datapunkter så när priset är under trendlinjen så blir den lägre. Fortfarande inte någon dramatik men känns rätt segt.

Inte Bitcoin men ett viktigt tecken, JP Morgan sätter upp en lounge i Decentraland.

Min gissning är att nedan var en av anledningarna till att El Salvador gjorde Bitcoin till legala pengar, för att locka investerar till landet.

Nu är jag ingen större fan av Max Keiser och det är tur han har Stacy som balanserar hans personlighet. Fonden är rätt liten, $5 miljoner men jag kan tänka mej att om de lyckas minsta lilla så kan de få med många fler investerare.


El Salvadors president Bukele visar stort mod, han uttalar sig vitt och brett, igår om Kanada.

Angående det som händer i Kanada så tror jag det är viktigt att följa och fundera kring det. Inte utifrån Bitcoin utan samhällsutvecklingen, när politiker fattar beslut som påverkar grundläggande friheter som delar befolkningen i två läger.


Själv tycker jag det är uppfriskande att se protesterna, att det finns en gräns när människor engagerar sig utöver att skapa Facebook-grupper. Det jag däremot tycker är jobbigt är att Bitcoin Twitter är tillfälligt ur funktion då många Bitcoiners helt spårat ut i sina åsikter kring Trudeau. Ska dock bli spännande att se hur länge han sitter kvar som premiärminister, inte så länge är min gissning nu när alla stora delstater sagt nej till undantagslagarna och polischefen i Ottawa slutat.


Ännu mer Bitcoin-politik som jag tycker är spännande. USA går först som vanligt och där har Bitcoin blivit en viktig del av politiken, på alla nivåer, från Kongressen till delstaterna och ner på stadsnivån. Och i Sverige har vi ju Staffanstorp som funderar på att köpa Bitcoin, snart kanske Region Skåne :-)?
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page