top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin-nyheter 19 januari

Prisutvecklingen är trist, 9 veckor med ett ständigt sjunkande pris och ett sentiment i Bitcoin-världen som speglas bra av Fear & Greed-indexet.

Tittar man på indexet över tid så är nog korrelationen till riktningen på prisutvecklingen 100%, när priset går upp så är alla positiva och tvärtom.

Inget konstigt med det, även om risken i Bitcoin blir mindre och mindre över tid så finns den där och när priset inte går upp så funderar i alla fall jag mer på att där verkligen finns en möjlighet till $1 även om det är riktigt låg sannolikhet i min värd.


Det var inte så länge sedan vi låg på såhär låga index-siffror förra gången, i maj-juli då det varade i totalt 11 veckor och för att hitta en ännu längre period då man legat under 50 så får man gå tillbaka till hösten 2018 då det varade i drygt ett halvår med några dagars undantag.


Nedan de nyheterna från senaste dygnet som jag tycker är mest intressanta för utvecklingen av Bitcoin.


2019 var första gången jag såg siffror från LinkedIn, den gången var det någon privatperson som sökt på hur många som hade Bitcoin eller crypto i sin profil och siffran 250.000 gjorde ett djupt intryck och var en viktig pusselbit för mej att Bitcoin var så mycket mer än priset och många människor runt om hela världen var med på resan. Har inte sett någon uppdaterad siffra men min gissning är att den är många miljoner idag.

Inte Apple, inte Microsoft, inte självkörande bilar utan Bitcoin och crypto,


Nyheten nedan att amerikanska bankföreningen står bakom Bitcoin är ju ett enormt steg framåt.

Det finns så många vinklar på detta: att de fattat att Bitcoin är här för att stanna, de vill vara med och tjäna pengar och risken för ett förbud för Bitcoin i USA sjunker till nästan 0, är det något amerikanska bankföreningen är bäst i klassen på så är det lobbying. Dessutom så är det ett klartecken till alla banker som inte påbörjat utvecklingen att det är dags.


Tvärtemot utvecklingen i USA är de europeiska bankernas inställning och i något läge så kommer det att vända här också. Ett sett att få fart på utvecklingen här är ju nyheten nedan.

Blir nästa att CoinShares (med Bitcoin-certifikaten) köper Resurs Bank?


Bitcoin mining är kanske den viktigaste delen i "systemet" Bitcoin. Från Allen Farringtons rapport: "Att uppnå konsensus utan samtycke var tidigare omöjligt att uppnå på grund av problem med att koordinera deltagarna och deras olika incitament. Uppfinningen Bitcoin har skapat ett incitament att beskydda de ärligas bidrag till konsensus i ett distribuerat nätverk som är större än incitamenten från att attackera de ärligas bidrag eller att göra oärliga bidrag."

Intel tror att Bitcoin är här för att stanna.


Kan man hoppas på en livesändning på YouTube av detta mötet?

Bara tanken att två presidenter sitter och pratar Bitcoin svindlar. Även om Turkiet har problem nu så har landet en ljus framtid med mycket ungdomar med en relativt hög utbildningsnivå.


Ytterligare en idrottsstjärna kommer fram som Bitcoiner.

Detta spelar stor roll, dessa är influencers som många lyssnar på.


Hodlandet fortsätter upp, +90k på en vecka.

Samma data, veckovis förändring i Bitcoin som inte rört sig på ett år.

Till och med 3-månaders har börjat ticka uppåt, de otåliga har sålt av.

"Allas" oro är terminerna, fortfarande många terminer, antalet är nog konstant de senaste månaderna, det är det sjunkande priset som gör att det ser ut som om det går ner. Är där mest bulls eller bears? Hur länge kan de ligga kvar med stillastående priser?

Förväntad volatilitet på optionsmarknaden lägsta sedan Laevitas började samla data, kommer snart att ändra sig ...
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page