top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin-nyheter 9 dec

Riktigt klena nyhetsdagar så det får bli lite från finansmarknaderna också.


Bitcoin och personlig säkerhet kommer att bli riktigt viktigt om något år,

Väldigt sällsynt, andra fallet jag läst om i Sverige så med ca 200.000 (?) Bitcoiners i Sverige så har 0,001% utsatts för detta.


Att tänka till ordentligt och testa t.ex. multisig, en eller flera HW wallets samt var och hur man förvarar sin seed phrase känns som väl använd tid.


Amerikansk kongressledamot köper Bitcoin.

När får Sverige sin första "orange pilled" riksdagsledamot?


Kanske inte klassa som nyhet :-) Totalt 122.478 Bitcoin

Inte Bitcoin men ett steg i rätt riktning i den större Bitcoin-världen, är ju en rätt stor nyhet nu när jag ser den igen.

Alla meddelandeapparna kommer att ha detta om några månader, t.ex. Apples, skulle jag gissa.


Jag fattar inte NFTer och mycket av mina åsikter finns i detta tweetet. Vill man inte ens betala $200k så kan man ju alltid högerklicka, välja spara som.

Jag blev väldigt förtjust i i Tuurs formulering kring Ethereum: "Expect death by a thousand hard-forks". Igår dök det upp ett annat av Eric Weinstein “After a certain point TCP/IP toxic maximalism was no longer relevant”. Skiljelinjen mellan Bitcoiners och shitcoiners blir större för varje dag.


Lite från finansvärlden där inflationen i november i USA kommer att presenteras idag, känns viktig, kan kortsiktigt påverka Bitcoin, dock oklart på vilket håll, just nu känns det som alla nyheter får kursen att gå ner.


Jag tycket det är viktigt att lyfta blicken och zooma ut, det gäller det mesta, t.ex. 50 års bilden över räntor sätter saker i sitt perspektiv.


I det lite kortare perspektivet, 2 år så är Steph Pomboys bild väldigt intressant som kontrast till all rapportering om att ekonomin går på högvarv och har återhämtat sig väl i USA.

På två år: aktier upp 36%, bolagsvinsterna 21%, nominell BNP 7%, BNP i fasta priser 1% och totala skulder 17%. BNP i fasta priser har de senaste 10 åren legat kring 2,5%, innan dess ca 4%.


Inte konstigt att medel-Smith i USA är förbannad och då ska vi veta att USA med all säkerhet gått bättre än stora delar av världen. Ska se om jag kan få fram samma siffror för Sverige men gissningsvis så är de på samma nivå, vi är relativt duktiga här.


Bilden nedan visar värderingen av amerikanska bolag i förhållande BNP (Wilshare 5000 är det bredaste indexet, totalt 5.000 noterade bolag).

Jag har sedan 2016 tyckt att värderingarna varit för höga ... det finna en gräns uppåt men ingen vet var.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page