top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin och kriget

Kriget är skit – punkt.


Men jag hade riktigt mycket fel i mitt inlägg från förra veckan då jag trodde att Ukraina skulle bli lämnade åt sitt öde av EU och USA. På något märkligt sätt så ger detta hopp även om det till största delen känns nattsvart för tillfället. Förhoppningsvis så är detta starten på det nya bättre som kommer efter kriget.


I princip alla ställer upp och hjälper till samtidigt som verkliga ledare träder fram, från ordförande i polska fotbollsförbundet som var först ut att deklarera att de vägrar spela mot Ryssland till Tysklands nya förbundskansler Olaf Scholz, snacka om tuff start på jobbet. De som fortsätter att agera som tidigare, undfallande för att se på vilket håll det blåser som svenska hockeyförbundets ordförande Anders Larsson eller är fast i det gamla tänket som Vänsterpartiet kommer att brutalt fasas ut.


Hjältarna finns i Ukraina, helt otroligt.


Nu hoppas och tror jag att sanktionerna mot Ryssland biter rejält så att ryssarna snabbt gör uppror och det finns flera olika grupper som kan genomföra det: krigsmakten, säkerhetstjänsten, oligarkerna eller vanligt folk. Mycket rykten på mitt Twitter, får hoppas en del är sant och kan bli katalysatorn.


Politiker, investerare, banker m.fl. passar på att Bitcoin-FUDa i allt elände och gammelmedia är som vanligt snabb på att okritiskt vidareförmedla. Har väl sett ett 20-tal rubriker med FUD men inte hittat någon med någon typ av konkreta exempel eller siffror mer än prisgrafen.


Såklart äger vissa oligarker Bitcoin men jag tror inte de är överrepresenterade eller att de har handlat Bitcoin de senaste dagarna. Precis som alla andra öppna system så finns det alla typer av deltagare, goda och onda och listan över de senare är samma alltid: maffian, drogkarteller, diktatorer osv. De använder bland annat mobiltelefoner, e-post, krypterade meddelande-tjänster, vanlig post, internet, banker och kanske Bitcoin.


Zerohedge lever på att vara emot och tvistar alltid alla nyheter negativt på ett konsekvent sett. Trots det så har de 1,2 miljoner följare på Twitter varav de flesta gissningsvis är investerare och jag är en av dem för deras material är ofta bra när man lärt sig ignorera rubrikerna och vissa artiklar. Inatt publicerade de en bra rapport kring Bitcoin i Ryssland och Ukraina.

Bilden ovan visar på antalet Bitcoin som handlas i BTC-RUB på det jag tror är enda börsen där du kan köpa Bitcoin med rubel, totalt 450 Bitcoin. Samma dag visar Coinanalyze.net att antalet Bitcoin som bytte ägare på världens crypto-börser var ca 280.000 BTC, det vill säga det som hände i rubel motsvarar ca 0,16% av världshandeln.


Samtidigt så samlas det in Bitcoin och annan crypto till Ukraina, siffran nu på morgon var totalt $50 miljoner på fyra dagar. Har sett att ”pengarna” används men har inte uppfattar hur och till vem, ska läsa på lite när jag ser något.


Varför skriver inte media om ovan? Nu var det nära att det blev ett längre rant om hur illa ställt det är i gammelmedia men ni vet troligtvis mina tankar.


Jag är helt övertygad om att det som händer nu är positivt för Bitcoin, lite fler som tänker lite mer kring Bitcoin och köper lite till.

Hodlandet fortsätter, upp 30k senaste veckan trots WBTCs strukturändring av sina 200k Bitcoin. Snart rekord


Antalet adresser med Bitcoin fortsätter att växa, 175.000 nya förra veckan


Det har varit tunt med Bitcoin-nyheter senaste dagarna. Den enda nyheten från igår som jag tyckte var ”intressant” rörde Ethereum. ConsenSys står Ethereum-stiftelsen riktigt när, nästan som ett dotterbolag och är bland annat utvecklare av MetaMask. Nu verkar det som om de genom en serie affärer lierat sig med JP Morgan … dessutom utan att alla ägarna var informerade.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page