top of page
  • Joacim Petersson

Bitcoin prispepp

Nä, inte alls roligt men sannolikheten att detta ska bli bra är ändå väldigt, väldigt hög tror jag.


Bitcoin-priset är tillbaka på nivåer vi inte sätt på länge, en hel månad 😊.


Det är mycket kring Bitcoin-priset som jag inte förstår eller kan komma på någon förklaring till men ändå verkar vara sant, de två punkterna som dyker upp i huvudet just nu är

  1. Volatiliteten är nödvändig och stärker Bitcoin

  2. S2F-modellen stämmer

Det jag förstår är att kortsiktigt så är värde och pris inte samma sak och att all utveckling fortsätter idag precis som igår, kanske på marginalen så blir det några färre ny plånböcker de närmsta dagarna. Eller så är det BTFD?

Förra veckan (onsdag till onsdag) så skapades 0,9 miljoner nya wallets med Bitcoin i, högsta siffran sedan jag började följa det för drygt ett år sedan, 50% fler än näst högsta veckan. Årstakten i ökningen mätt som 4 veckors medelvärde är 50% fler wallets och fortsätter trenden så passerar vi 50 miljoner om några månader, helt galet.


Volatiliteten har alltid funnits i Bitcoin och min gissning är att den kommer att finnas kvar länge samtidigt som det helt uppenbart inte går att vänja sig vid den så är det bara att lära sig att leva med den. Sedan augusti 2011 så har Bitcoin gått ner med 5% eller mer 301 dagar vilket är 9% av dagarna och dessa svider. Det är ju dessutom så att många av dagarna så har det svängt ännu mer intradag.


Det konstiga är att det verkar som om man vänjer sig vid uppgångarna … Under samma period så har Bitcoin gått upp med 5% eller mer 382 dagar …


Jag tror att volatiliteten har minst två orsaker, dels traders, idag kanske pådrivet av de som handlat med optioner och tjänar pengar på ett lågt pris just idag, dels många nya som inte är övertygade om att Bitcoin är en genialisk uppfinning och byter åsikt regelbundet.


Vad jag inte förstår men känner instinktivt är att volatiliteten är något som är nödvändigt för Bitcoins utveckling, på något sätt så blir Bitcoin starkare efter varje dipp. Kanske för att ödmjukheten kommer tillbaka, kanske för att dipparna tar bort excesser i form av för hög risk i investeringarna.


S2F-modellen är ett ännu större mysterium. Så många parametrar som påverkar priset och ändå så har vi varit inom 1 standardavvikelse i skillnaden mellan modellpriset och verkligt pris i över 800 dagar nu, sannolikheten för det är 0,0000 +2715 nollor till och en 4 på slutet.

Just exakt nu så avvikelsen nästan 0 …

Från digitalik.net


Slutar inte modellen att helt plötsligt fungera så kommer priset att vara $100.000 det närmsta halvåret.


Jag har inte den minsta aningen om varför modellen fungerar, inte ens en gissning.


Jag hade ju tänkt att fundera kring Bitcoin, Ethereum och Doge coin idag och hur traders verkar rotera mellan dem på samma sätt som vi såg i GameStop, AMC, Blackberry och Nokia i januari. Och är Ethereum på väg att etablera sig som en infrastruktur för mycket av utvecklingen av defi och web3 eller är det bara den tredje bubblan i ”shit coins”? Finns det värde i Doge coin? Får bli en annan dag.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page