top of page
  • Joacim Petersson

Coinbase IPO 14 april

Nästa onsdag så börjar Coinbase handlas på Nasdaq under tickern COIN och värderingen är ca $100 miljarder, ca 2,5 gånger större än Ericssons börsvärde och högre värderat än Nasdaq, ICE, amerikanska storbanker m.m.

Utöver att IPOn (Initial public offering) är spännande i sig så är det tre andra aspekter som jag hittat på Twitter som är riktigt intressanta:

  • Coinbase kommer att "tvinga" alla Bitcoin-tvivlande investerare att ta ställning, bolaget är för stort för att ignoreras. Är Bitcoin en fluga eller framtiden när de analyserar bolaget och i slutändan ge en rekommendation, köp eller sälj

  • Coinbase kvartalsrapporter kommer att bli viktiga då de kommer att innehålla tidigare inte känd information om t.ex. antal nya kunder men framförallt visa att lönsamheten inom Bitcoin och crypto växer så det knakar. Den första rapporten kommer redan idag, ska bli spännande att läsa

  • Det finns andra bolag och DAO som FTX, Uniswap och Sushiswap som till stora delar erbjuder samma tjänster som Coinbase men är betydligt lägre värderade. Unisswap till exempel har samma daglig omsättning som Coinbase med större lönsamhet då det "bara" är decentraliserad kod och värderingen är 1/3 av Coinbase. Kanske dags att intressera sig för DeFi på allvar?

Jag kommer inte att köpa Coinbase, värderingen är helt galen, 32 gånger förväntad omsättning (P/S), att jämföra med Teslas "låga" 20 ggr. Utan att ha räknat på det så borde det väl innebära att de ska växa med ca 25% per år i 30 år för att komma till något typ av historiskt genomsnittsvärdering. Man kan inte heller hoppas på Bitcoins värdeutveckling, de har "bara" 4.487 Bitcoin på sin balansräkning.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page