top of page
 • Joacim Petersson

Det bästa från Bitcoin-Twitter

Tja, nu är det drygt nio månader sedan Bitcoin-priset stod i magiska $57.500 för första gången. Några reflektioner innan jag tänkte summer det bästa av de senaste dagarna från Bitcoin-Twitter.

 1. Denna 4-års cykeln är annorlunda från de två tidigare. Inget konstigt i det men jag var trodde nog att priset på Bitcoin bättre skulle spegla "allt" som händer, från obskyr idé till något som med stor sannolikhet kommer att bli globala pengar i någon omfattning, inga nyheter verkar påverka priset längre

 2. Ingen vet hur priset ska utvecklas, de allra flesta, positiva eller negativa, har haft fel i år: inte månen, inte 0. Kan inte komma på någon som trodde att priset skulle vara på samma nivå efter nio månader

 3. Prisutvecklingen har med alla investeringsmått varit bra, +100% hittills i år men jag sitter här, tillsammans med många andra skulle jag gissa och är lite besviken, delvis beroende på att dessa 100% kom de första sex veckorna på året, dels på att förväntningarna var ordentligt uppskruvade.

Nu finns det ju ingen magi i årsskiften och det är dessutom en månad kvar, hoppet om ett rally lever vidare :-).


Har rätt länge tänkt att jag skulle skapa en rutin att samla dagens viktigaste Bitcoin-nyheter. Den främsta anledningar till att göra det är att försöka skapa någon typ av objektivitet i min tro att Bitcoin-världen rör sig snabbt framåt, det är lätt att förledas när man läser samma "nyhet" för 10:e gången. En annan anledning till att summer dagens nyheter är att jag samtidigt ska försöka reflektera kring dem, inte bara registrera att det skett. Idag är en test, går det bra och jag tycker nyttan står i proportion till insatsen så kommer det fler liknande inlägg.


MicroStrategy köper fler Bitcoin.

Två reflektioner

 1. Just idag värderas bolaget till exakt samma värde som innehavet av Bitcoin, ingen framtida inköp av Bitcoin inprisat

 2. Varför har det inte dykt upp något mer bolag som gör samma? Visst. förutsättningarna är speciella i MicroStrategy (en storägare, bra kassaflöde, stark balansräkning) men det finns fler bolag som uppfyller kriterierna.

Lyn Alden är bäst!

Obligatorisk läsning, visar att det finns två tydliga grenar på det som växt upp ur uppfinningen Bitcoin: Bitcoin och det som är DINO (decentralized in name only) där jag har en väldigt kluven inställning till DINO-världen med mycket intressant experimenterande som DAOs men samtidigt är väldigt likt det vi alla redan har och vill ifrån.


PlanBs modell för lägsta pris i slutet av november missade grovt.

PlanB har aldrig berättat vad modellen bygger på mer än att den är riktigt enkel. Är ju intressant om modellen stämt i 120 månader och den nu helt plötsligt inte stämmer längre, en första indikation på att något strukturellt håller på att hända med priset?


Samsom Mow är en av arkitekterna bakom El Salvadors obligation för att köpa Bitcoin och finansierar starten av Bitcoin City. Samsom jobbar på Blockstream tillsammans med bland annat Adam Back och bolaget är ledande inom utvecklingen av Bitcoin på alla sätt och vis.

 1. El Salvadors obligation är väldigt likt det som MicroStrategy gör, totalt $1 miljard, ränta 6,5% samt en vinstdelning om priset på Bitcoin går upp

 2. Första obligationen som ges ut på en blockkedja, Liquid som är en sidokedja till Bitcoins och obligationen ska handlas i fraktioner på ca $100 på cryptobörsen BitFinex efter att den sålts ut till de stora investerarna

 3. Blockstream har mycket kontakter och därmed information. Vet Samsom något?

 4. Väldigt viktigt att försäljningen av obligationen går bra, kan vara en riktig katalysator för många eller ett sänke för "experimentet" i El Salvadors

 5. Går försäljningen bra planeras ytterligare $9 miljarder att säljas

Wyoming sätter upp målsättning på hash rate

Tävlingen är i full gång att locka till sig Bitcoin mining. Snart kanske Norrland går ut med en målsättning :-)?


Ja, detta var allt jag tyckte var viktigt från de senaste 12 timmarna. Utöver ovan så var där mycket teknisk analys av priset, analys av on-chain data, NFTer som kommer att gå upp i pris, allmänna spekulationer om framtiden, repetition av saker som hänt, pumpning av shitcoinen Luna och Free Ross Ulrich, Silk roads grundares om fick det orimliga straffet dubbla livstid utan möjlighet till frigivning.


Jag provar nog imorgon igen, jag behöver bli bättre på att sätta bokmärken på nyheterna så kanske det kommer att bli enklare att göra sammanfattningarna.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page