top of page
  • Joacim Petersson

Det bästa om Bitcoin - 11 maj

Vissa dagar så svämmar internet över av intressanta Bitcoin- och cryptonyheter, nedan ett axplock.


Buffet, Soros, Lynch & Rodgers är enormt framgångsrika investerare men idag riktigt gamla farbröder. Deras adepter Dalio, Tudo Jones och Druckenmiller har sedan 15-20 år tagit över som ikoner och alla tre har under senaste året visat intresse för Bitcoin. Igår en längre intervju med Druckenmiller där han som vanligt eftertänksamt indirekt menar att Bitcoin kan ta över dollarn som världsvaluta. Hans tankar spelar väldigt stor roll i investeringsvärlden.

46 miljoner, 14% av amerikanerna äger Bitcoin. Hade varit intressant att se någon siffra för Sverige, 100.000 = 1%? 35k på Avanza i alla fall.

Samma takt som internet men min gissning är att det från och med nu kommer att gå fortare.

Ett av hoten mot Bitcoin är att världens stater ska förbjuda Bitcoin men alla tecken är på precis det motsatta. Tävlingen om att dra till sig Bitcoin-ägare är i full gång! Förslag på 0% skatt på Bitcoin-vinster i Tokyo och halverad skatt till 15% i Ungern.

Michael Saylor måste läst det jag skrev igår, mycket experiment de närmsta åren men bara de bästa blockkedjorna kommer att överleva, Bitcoin och kanske någon/några till men för den riskvillige så finns det stor extra avkastning att tjäna, eller förlora, de närmsta åren.

Antalet Bitcoin på världens börser sjunker men jag undrar om jag inte tänkt fel, borde man inte titta på värdet i USD? Då ser det ju inte ut precis ut som någon brist ...

Analysen i Glasnodes senaste rapport intressant. Miners säljer normalt sina Bitcoin till börserna direkt och dessa använder sedan dessa i OTC-handel = Over the counter, du ringer till dem och säger att jag vill handla 1.000 BTC och så kommer man överens om ett pris utanför vanliga börsen. Nu när miners inte säljer så är OTC-volymen nästan borta vilket måste få effekten att priset på vanliga handelsplatsen.

Avslutningsvis, nyheter från kennelklubben, Etherium-världen.

Barry Silbert, grundare, ägare och vd för bland annat Greyscale gick i lördags ut och sa att det var dags att sälja sina Dogecoins. Tre dagar senare så har Twitterkontot Dogecoin Army General 73k följare (kom precis på att jag vet inte hur många nya under perioden, kontot är från 2017)

Man kan tycka vad man vill om Dogecoin men det händer något nästan helt nytt precis nu, kanske kan liknas som ett uppror mot "etablissemanget" (vi har kommit långt när Bitcoin-människor är etablissemanget ...). Teslas aktieägare var först, sedan GameStop, nu Doge. Viktigt eller oviktiga händelser? Känns viktigt ...

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page