top of page
  • Joacim Petersson

En terapeutisk mini-bloggpost

Topp tre jobbiga tillfällen som investerare sedan första investeringen 1988:

  1. ”Half in” i Ericsson någon gång sent 2001. Analysen var två-delad: kollat prisgrafen (ner ca 75% och "vänt upp") och läst några artiklar i DI om att mobiltelefoni nog kommer att bli stort. Tog ca 10 år innan jag var break even och sålde

  2. Mars 2020, limit down på aktiemarknaden ett flertal tillfällen men det jobbigaste var att jag lärt mej förstå räntemarknaden. Precis alla (länder, företag, privatpersoner) äger direkt eller indirekt amerikanska statsobligationer som är världens mest likvida marknad och turbulens var ungefär lika stor som 2008. Spreadarna och priset varierade kraftigt på minutbasis och var nog bara timmar ifrån en kollaps. Bitcoin-priset halverades två gånger på en månad

  3. Nu!

Vi vill inte att Bitcoin leder finansmarknaderna som det gjort vid ett flertal tillfällen bl.a.:

  • Mars 2020, Bitcoin var först med att gå ner och först upp

  • November 2021, först ner från ATH

  • Ett antal söndagar senaste året då Bitcoins upp- eller nergång speglat sig dagen efter på finansmarknaderna

Kaoset vi ser i Bitcoin-världen vill vi inte ska sprida sig!


Just nu utnyttjar de riktigt stora investerarna som Paul Tudor Jones, Citadell, Soros team, Drukenmiller, kanske Black Rock tillfället att tjäna pengar på alla svagheter i crypto-världen. Deras resurser är stora, har inga problem att sätta 30 pers på att följa Eth2s utveckling i detalj för att se om det går att tjäna pengar på det, upp eller ner, helt utan värderingar om uppfinningen Bitcoins genialitet.


För dem är cryptovärlden småpengar och ser de en möjlighet att tjäna $100 miljoner på att driva Celcius, Galaxy, MicroStrategy eller någon annan i konkurs så gör de det. Skulle gissa att beslutet fattas på en låg nivå i organisationen till skillnad mot beslutet att korta $1 miljard japanska yen med 75% belåning och deras intresse för crypto bytts snabbt ut mot t.ex att korta junk bonds.


Igenkänningen med en tysk gold-bug på 1920-talet är stor, hans investeringsliv (jo, det var en han) var samma som för dagens Bitcoiners.

Grafen visar svängningar i priset av guld i tyska mark 1914 – 1923, från 1 mark till 1 miljons miljon mark med vilda svängningar i priset.


Jag tror att grafen liknar USD per BTC och att vi är vid den röda punkten medan Bitcoin-hatarna tror att grafen är BTC/USD och att vi är vid den svarta punkten, i sista rörelsen när Bitcoin går mot $0,0001. Och oj, de är många i mitt Twitter-flöde.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page