top of page
  • Joacim Petersson

Händelserik måndag

Ja, priset såklart, ner 22% under två dygn men ser nu ut att ha vänt uppåt igen och vi är tillbaka på samma pris som för en vecka sedan.


De ena av de stora nyheterna igår var kring Tether. En Tether ska vara lika med en dollar men det har under alla år gått rykten om de inte haft alla dollar på plats, idag $39 miljarder. Amerikanska åklagare har nu undersökt och sagt att allt är OK men att vissa affärer de gjort varit olagliga så de ska böta $18,5 miljoner. De har nu även lovat att publicera externa revisioner kvartalsvis.

Förhoppningsvis så är detta slutet på 4 års FUD, jag har tappat räkningen på antal dagar som Bitcoin rasat för att någon skapat rykte kring Tether. Även flera investerare har sagt att de inte investerar i Bitcoin på grund av Tether, kanske ändrar de sig nu.


De andra stora nyheten var att Square köpte drygt 3.000 Bitcoin för $170 miljoner. Sqaure är en konkurrent till PayPal och har samma grundare som Twitter, Jack Dorsey. Square har nu 8.000 BTC och har omvandlat 5% av sin kassa till Bitcoin.


Totalt så handlades det för $1,76 miljarder Bitcoin i deras Cash app under fjärde kvartalet och de har 3 miljoner kunder som handlar Bitcoin varav 1 miljon var nya i januari. När lanserar Apple Pay Bitcoin i sin app?


Jack sa dessutom på presskonferensen att de kommer att satsa stort på Bitcoin framöver.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page