top of page
  • Joacim Petersson

I väntan på nästa raketstart

Nu har Bitcoin-priset legat kring $57.500 i 2,5 månader, drygt, medan Ether sätter nytt all time high varje dag, just nu ETH/BTC 0,054. Snart borde det ju vara dags för Bitcoin att starta nästa fas i uppgången?

Så länge så fokuserar jag på annat.


Signaleringen av Taproot går långsamt, bara tre mining pools med totalt ca 25% av hasing powern hade förberett sig och har signalerat. Tydligen så blev koden för signalering färdig sent förra veckan så förhoppningsvis så uppdaterar de koden under veckan. taproot.watch har blivit en succé på Twitter, utvecklad av Hampus Sjöberg och nu ska man ha laser eys och och grön ruta i twitter-namnet om man är Bitcoin hard core.

Svårighetsgraden för miners är nu justerad ned med ca 13% med rekordhög hash rate, just nu all time high på 188 EH/s vilket har gjort att blocktiden är ner under 8 minuter. Transaktionsavgiften var på söndagsmorgonen extremt låg, man kunde komma med i nästa block för 7 s/b vilket blir under $1 för en vanlig transaktion. Som vanligt så går transaktionsavgiften upp på vardagar och är just nu ca 130 s/b ($15 per transaktion) om man vill vara säker på att transaktionen kommer med i nästa block.


Ska man sätta upp en Lighting Wallet eller bara fylla på med några sats med riktigt låg transaktionskostnad under $1, kanske för sista gången någonsin, med en egen on-chain transaktion så är det kommande lördag eller söndag morgon som troligtvis gäller.


När man sedan har sig Lighting Wallet på plats så kan man ju trada Bitcoin på LN Markets.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page