top of page
  • Skribentens bildCarl

Lägg ett bitcoin-bet på LN Markets

På juldagen fick jag lust att placera en liten hävstångstrade för att få lite spänning i mellandagarna. Det var inte helt självklart hur man får det att fungera så jag tänkte göra en kort "LN Markets for dummies" så att ni enkelt kan haka på med en liten trade ;)


Steg 1 - skaffa en lightning wallet

Ladda ner en lightning wallet. Den bästa jag har hittat är Simple Bitcoin Wallet (SBW) som tyvärr bara finns för android.


Steg 2 - skicka över bitcoin

Skicka över en hundring eller två till din nya wallet. I SBW finns både en bitcoin wallet och en lightning wallet. Börja med att skicka bitcoin till din bitcoin wallet genom att trycka på "Receive" och välj "Receive to Bitcoin address".
Kopiera adressen och gå över till din andra wallet där du har bitcoin (i mitt fall Trust Wallet). Tryck på "Send" och kopiera in adressen under "Recipient Address", välj hur mycket du vill skicka och skicka iväg.


Steg 3 - skapa en betalkanal

Gå tillbaka till SBW och tryck på "Lightning". Gå vidare till "Scan Node QR" under Get new channel. I teorin ska man kunna hitta vilken lightning-nod som helst och enkelt upprätta en betalkanal, men så enkelt var det inte i praktiken.


1ML.com finns statistik och information om lightning-noder och betalkanaler. Här kan du leta upp en nod och få upp deras QR kod som du kan scanna av med SBW för att skapa en koppling. Tyvärr har flera kanaler en minimigräns på hur mycket bitcoin du måste låsa in i kanalen, många på flera tusen kronor, och flera kanaler verkar inte vara uppdatera vilket gör att SBW buggar sig. Det är dålig översikt på dessa problem så det enda sättet för mig att komma vidare på var genom trial and error. Tillslut hittade jag denna som gick fint med mina 300 kr.


Tryck på "Fund new channel" i SBW och scanna QR koden inne på 1ML, välj hur mycket sats du ska sätta in i betalkanalen och tryck ok. Om allt går bra ska du nu se en ny lightning-kanal under Lightning channels. Det tar ett par minuter innan kopplingen är slutförd.
steg 4 - skicka över bitcoin till LN Markets

gå in på lnmarkets.com och logga in. Här kan du antingen logga in direkt med LNURL genom SBW (så coolt!), eller skapa ett konto med användarnamn och lösenord. När du är inloggad trycker du på "deposit", scannar QR koden med SBW genom att trycka på "send", välj antal sats, och skicka. I SBW kan du följa transaktionen och inom kort bör den vara genomförd.


steg 5 - place your bets!

tradinginterfacen på LN Markets är riktig snygg och enkel. Välj leverage och quantity och gå sedan long (buy) eller short (sell). Lycka till!
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page