top of page
  • Joacim Petersson

När kommer FOMO?

Tre nyheter som var och en hade fått Bitcoin-kursen att gå upp med >10% för ett år sedan. När kommer FOMOs att visa sig i priset?

Tyskland kommer att ändra sina regler så fonder kan äga upp till 20% i Bitcoin. Mängden pengar på sparkonton med 0%, ibland till och med negativ ränta, växer i Tyskland på samma sätt som i stora delar av västvärlden.

Ännu en global amerikansk bank som är med på tåget.

Och ytterligare ett bolag som doppar tårna i Bitcoin.


Nyheten att Tesla sålt Bitcoin tolkar jag mycket positivt, det kan ju inte vara så att investerare och bolag köper Bitcoin och inte "får" sälja. Rubrikerna kring att bolag säljer Bitcoin kommer att ändra karaktär och driva aktiekursen och inte Bitcoin-kursen; ska pengarna de fått från försäljningen gå till expansion eller "måste" de sälja för att rädda kassaflödet.

Avslutningsvis, en dag kommer det att märkas att det finns färre Bitcoin på cryptobörserna. Många av dessa Bitcoin förvaras där av HODL, andra är bundna i terminer och som säkerheter för lån så antalet som är "till salu" är betydligt lägre. Med stor sannolikhet kommer vi att se dagar, veckor och månader när säljsidan i orderboken är riktigt låg, det vill säga många fler ivriga köpare än säljare.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page