top of page
  • Joacim Petersson

Norge tar täten

Vilken nyhetsmåndag! Aker, NYDIG/Stone Wall Capital, Meitu, PayPal, tyska banken Donner & Reuschel och ett långt positivt inslag om Bitcoin i Aktuellt på SVT.


Nyheten att Aker ASA har satt upp ett dotterbolag SeeTee som bara ska jobba med Bitcoin; mining, utveckla Bitcoin-tjänster och investera i Bitcoin är en riktigt stor nyhet inte bara i Skandinavien utan i hel världen. Aker är ett av Norges största bolag, 180 år gammalt, verksamma främst inom olja och gas, börsnoterat med Norges näst rikaste person Kjell Inge Rökke som huvudägare.

I ett brev från Rökke till aktieägarna förklarar Rökke på ett fantastiskt bra sätt vad Bitcoin är och kan bli, vad han vill med SeeTee och att de kommer att investera mer än de initiala 500 miljoner NOK som nu finns i bolaget och är omvandlade till Bitcoin. Jag rekommenderar skarpt för Bitcoin-intresserade att läsa brevet som du hittar här.


För företag och investerare i Skandinavien är detta riktigt viktigt, ingen ledningsgrupp eller investerare kan nu ducka kring att ha en åsikt om Bitcoin och de som varit positivt intresserade kan nu peka på Rökke och Aker. Ingen vill vara först men alla vill vara tvåa! Och just det faktum att det är ett "traditionellt" företag med lång historia har gett eko i hela världen och är något annat är techbolagen Tesla, MicroStrategy och Square.


NYDIG som till stora delar ägs av Stone Wall Capital under Ross Stevens ledning hjälper företag och investerare in i Bitcoin-världen t.ex. försäkringsbolaget MassMutual och som bollplank till Michael Saylor. Igår meddelade de att de gjort en nyemission på $200 miljoner för att kunna växa och listan över investerare som de beskriver som partners i pressreleasen är spännade: Morgan Stanley, New York Life, MassMutual, Soros Fund Management m.fl.


Meitu är ett kinesiskt mjukvarubolag börsnoterat Hong Kong som meddelat att de köpt Bitcoin och Ether, spännande att det dyker upp fler bolag utanför USA som börjat köpa Bitcoin.


PayPal har köpt upp Curv som bland annat jobbar med cold storage av Bitcoin och många tolkar detta som om PayPal håller på att skapa en Bitcoin-bank.


Den 220-åriga tyska privata banken Donner & Reuschel erbjuder sina superrika kunder Bitcoin-tjänster.


Dagen avslutades med ett långt inslag i SVTs Aktuellt kring Bitcoin med en positivt nyfiken underton helt utan FUD. Dock så är det fortsatt mycket fokus kring priset och att Bitcoin är "digitalt guld", inget om vad som är unikt med Bitcoin eller en glimt in i all utveckling som sker men det kommer nog snart. Inslaget börjar efter ca 23:25 min.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page