top of page
 • Joacim Petersson

Oundvikligt!

Bitcoin $1 eller $10.000 som för fyra år sedan blev $100.000 och som kommer att bli $1.000.000 om något år!


Sannolikheten för att Bitcoin-priset ska bli $1 finns hela tiden men målet/drömmen ökar när sannolikheten för ” hyperbitcoinization” ökar, att Bitcoin verkligen blir navet i ett nytt ekonomiskt och finansiellt system.


Samtidigt så har stora delar av ”etablissemanget” mycket att förlora, till exempel:

 • staten som inser att dagens beskattningsmodell måste byggas om från grunden

 • banker som ser att de blir marginaliserade

 • företag som inser att uppfinningen Bitcoin kommer att radera ut deras affärsmodell

 • rika och/eller inflytelserika personer som inte vill ha någon förändring.

Och det är klart att ”etablissemanget” kommer att fighta emot.


I något läge så inser de dessutom att fighten är på riktigt och det kanske är just nu: Kina ändrar för 10:e gången det senaste året inställning kring Bitcoin, USAs nya ledning ”ser över” anpassningarna av lagstiftningen som gjorts, kanske efter påtryckningar av bankerna för att de inte hänger med osv.


När ”staten kommer att förbjuda Bitcoin” kommer samtidigt med mycket annan FUD i kombination med ”en total avsaknad av ödmjukhet” i Bitcoin-världen (folk tävlar om när Bitcoin når $100.000 t.ex. 😊) så blir det såklart volatilt, mest neråt senaste månaden…


Det är just nu som kunskap kommer till sin rätta!


FUD-sidan äger de stora kommunikationsvägarna som pumpar ut de enkla argumenten mot Bitcoin medan argumenten för Bitcoin är svåra och kräver mycket av dig.


Bitcoin är det svåraste jag försökt lära mig! Kräver att man funderar på nedan och lär sig Bitcoin:

 • Vad är pengar och kan Bitcoin dominera, rent av ersätta, alla pengar?

 • Hur ser dagens betalningssystem ut (centralbanker, banker, Visa osv) och kan Bitcoin ersätta dem?

 • Hur fungerar dagens ekonomiska system (skuldbaserat, centralbanker, repo-marknader, negativa räntor …) och blir det bättre i en Bitcoin-värld?

 • Hur fungerar dagens finansiella system och blir det bättre och mer rättvist i en decentraliserad värld?

 • Kommer modellen med DAO (Decentralized Autonomous Organizations) att ersätta företag?

Fram till och med Bitcoin så var det bara en liten grupp inom ”eliten” som funderade på den här typen av frågor men Bitcoin-världen har skapat en väldigt stor grupp, många miljoner människor, som har betydande kunskaper och funderar kring ovan – down the rabbit hole – olika djupt men där man som minst insett att status quo inte är självklart.


Just Bitcoiners kunskap är orsaken till kriget med Elon, världens rikaste man med stämpeln geni har utgett sig för att förstått Bitcoin men som visar sig vara falskt. Inom alla andra områden så hade Elon fått stå oemotsagd medan Bitcoin-världen slöt sig samman, på grund av kunskap, och kastade ut honom även om det fick priset att falla.


Sannolikheten att Bitcoin ”ska bli något” har ökat hela tiden sedan 2010, min gissning är att det vi ser nu bara är vanlig turbulens:

 • kanske lite färre nya Bitcoiners de närmsta månaderna men vägen från dagens 250 miljoner till 1 miljard Bitcoiners 2025 tror jag är kvar

 • några större investerare och företag som tvekar och väntar lite men har man påbörjat resan ”down the rabbit hole” så är det väldigt få som vänder tillbaka

 • något utvecklingsprojekt försenas

samtidigt som striden inom etablissemanget pågår: är Bitcoin bra eller dåligt, går det att stoppa öppna globala protokoll osv. När anti-Bitcoin inom etablissemanget har medvind som nu blir det tufft men det vänder kvickt, t.ex. i Indien så tar de tillbaka förslaget att ”förbjuda” Bitcoin.


Avslutningsvis: kortsiktigt är pris och värde inte samma sak, riktigt trist prisutveckling för det känns oväntat, oundviklig fight med etablissemanget, kommer att bli bra, Bitcoin vinner tror jag.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page