top of page
  • Joacim Petersson

Payday

Idag kommer mina första sats som jag ”jobbat” ihop!


Uppgiften jag utfört är att jag gjort två re-tweets och betalningen är totalt 35 sats (0,1 kr). Betalningen kommer 24 timmar efter jag utfört ”jobbet” så i eftermiddag dyker de upp i min Lightning Wallet, som såklart finns på min egna Lightning Node.

OK, jag fattar ju också att detta ser lite komiskt ut men jag är säker på att detta experiment är första steget i något riktigt stort, både för den som får uppmärksamheten genom re-tweeten och den som gör re-tweeten.


Utöver Twitter kan man tänka YouTube, TikTok, Spotify och Storytel där du boostar dina views och positiva recensioner istället för annonser och annan marknadsföring. Det blir ännu mer spännande när man tänker professionella ”reviewers” med miljontals följare för att de är bäst på att hitta det bästa av det du gillar.


Tjänsten jag använt är sats4likes där man kopplar sitt Twitter-konto som man verifierar med sin Telegram-profil. Sedan är det bara att leta mellan tweetsen i listan och re-tweeta sådant som man känner att man står för. Väldigt enkelt att komma igång, tog typ 1 minut.


Det händer så mycket i Lightning-världen just nu, sex exempel:

  1. För någon vecka sedan så testade Marty Bent att ta betalt för sina blogginlägg, tror det kostade typ 350 sats, 1 kr, att läsa inlägget

  2. Fler och fler plattformar där man streamar sats när man lyssnar på podcast som Sphinx och Breez

  3. Lightning.video såklart

  4. The Bolt Card”, ett ”kreditkort” med LN sats

  5. Alla cryptobörser implementera LN, t.om. FTX verkar pressas till det

  6. Utbildning av 44 centralbankschefer i LN

Det känns som där finns tusentals, just nu små, projekt som håll på att rullas ut men ge det en fyra-fem år så kommer detta att vara en naturlig del av vår vardag.


Angående den sista punkten ovan så är det en befintlig grupp av centralbankschefer som träffas regelbundet. Just denna gång så var det i El Salvador och man väljer då att bland annat prata om Bitcoin. Det lilla jag sett från mötet så verkar det vara riktigt låg kunskap om Bitcoin men stor entusiasm när de laddar ner en wallet och får lite sats. Exakt samma start som väldigt många haft på sin Bitcoin-resa, är helt säker på att detta är riktigt positivt för Bitcoin.


Nedan lite uppföljning av Bitcoin-nätverkets tillväxt och sist några rader om varför MicroStrategy är riktigt köpvärd om man tror på hyperbitcoinization.

Första veckan på länge där antalet adresser gått ner lite.

Samma med Bitcoin som inte rört sig på ett år, -10k senaste veckan

Stabilt för 6- och 3-månaders.

Är många svenskar som hodlar sig igenom vintern. Kollar även på hur många Bitcoin som totalt finns i certifikaten och det ligger stabilt kring 44k.

Helt obegripligt.

Utveckling av värdet av utestående Bitcoin-terminer på världens största terminsbörs, Chicago Mercantile Exchange, grundad 1898. Iskallt ...

Undrar hur det blivit såhär?

Angående MicroStrategy så undrar jag om det inte är dags att köpa. Det bygger såklart på att man tror att Bitcoin-priset ska gå upp ...


Det finns drygt 11 miljoner aktier i bolaget idag och de har 130k Bitcoin = 0,012 BTC/aktie.


Just nu värderas bolaget till 60% av värdet av innehavet av Bitcoin.

När Bitcoin-priset börjar närma sig $1 miljon ... så kan man glömma deras skulder, de är då mindre än 2% av värdet av Bitcoinen och aktien borde då värderas till minst 0,012 BTC = $12.000. Uppgången i MicroStrategy är då 53 gånger dagens pris med Bitcoin då är upp 33 gånger.


Visst det finns ju risker att äga aktien och det kommer att ske viss utspädning av aktierna men det finns ju som jag skrivit om tidigare en uppsida också då de hela tiden köper mer Bitcoin och kan få intäkter på sina Bitcoin.


Modellen nedan är nog död, i alla fall för tillfället.

Repetition, nedan är samma som ovan men som tidsserie. 0% är trendlinjen ovan och de grå linjerna är 95% sannolikhet för avvikelsen mellan utfall och trendlinjen.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page