top of page
  • Joacim Petersson

Segt och drygt - zooma ut

För fyra månader sedan var jag övertygad om att priset skulle bryta $100.000 under sommaren medan verkligheten blivit något helt annat. Just nu är jag mer orolig att vi ska se en rejäl dump nedåt till innan det vänder och som vanligt när Bitcoin-kursen går ner så dominerar negativa nyheter mitt twitter-flöde vilket inte precis dämpar oron.


För ganska exakt fyra år sedan skrev jag mitt första inlägg om Bitcoin, priset stod i $2.500 efter ett ras på 20% och innehållet i texten är väldigt likt det som fortfarande gäller, en mix av utveckling och FUD. Jag skriver att en Bitcoin i framtiden kommer att vara värd antingen 0 eller $10.000 vilket ganska snabbt utvecklades till "$1 eller $100.000 inom fem år med min gissade sannolikhet på 80% för det senare".


När vi bryter igenom $100.000 så gör jag som vid $10.000, jag lägger bara till en 0:a till målpriset vilket kan hända ytterligare minst en gång till efter det innan vi når hyperbitcoinization. Jag tycker fortfarande att förväntad risk/reward är mycket fördelaktig och även om jag lägger mycket tid på att leta andra bättre investeringar så hittar jag inga.

Tittar man på siffrorna ovan så ser man två saker:

  1. NGU (numbers goes up), mycket, ännu mer om man tar med topparna. Priset ökar exponentiellt, upp en faktor 10 vart fjärde år

  2. Det är inte en rak linje mellan värdena, typ tre steg upp, ett ner

Min poäng är att vad som händer nu är inget nytt utan alldeles normalt, men segt och drygt.


Sannolikheten för att en Bitcoin ska vara värd $1 finns fortfarande men något riktigt oväntat måste då hända som att USA inför samma hårda censur av internet som Kina och förbjuda Bitcoin eller att det finns en bugg i koden.


Dagens FUD kring lagar och regleringar gäller i princip aldrig Bitcoin utan stablecoins och shitcoins men skulle det komma hårda regleringar av dessa så kommer Bitcoin att åka med ner och fördröja tillväxten av Bitcoins nätverk. Precis som man kan förvänta sig så blir striden mellan Bitcoin och Etablissemanget hårdare med högre pris, är ju konstigt att denna självklarhet försvinner från min radar när priset går upp och jag blir överraskad när det händer.


Svängningarna i priset är det svåra med att hodla Bitcoin, precis "alla" dras med i uppgången och det är rymdraketer från Bitcoin OGs (original gangsters), nya Bitcoiners och erfarna professionella investerare medan motståndarna sitter tysta och sedan blir det ombytta roller där björnarna är tongivande och tvivlarna byter sida igen. Det konstiga är att ingen verkar lära sig, skulle gissa att de flesta med laser eys på Twitter skulle vilja ha det ogjort just nu och högprofilerade erfarna, framgångsrika investerare som pushade hårt för Thorcoin funderar nog mycket på varför de inte höll en lägre profil och tog mindre risk.


Samtidigt så utvecklas systemet Bitcoin och nätverket växer med nya användare varje dag! On-chain data visar att whales köper Bitcoin från traders och tvivlarna, de har varit med länge och delar inte min konservativa bedömning om sannolikheten för att detta ska bli riktigt bra.


Imorgon kommer det första inlägget i en mini-serie om "Systemet Bitcoin – i ständig utveckling" och del ett om Ligtning Network, vilken uppfinning och nu börjar det ta fart!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page