top of page
  • Joacim Petersson

The flippening

Ethereums pris fortsätter upp, nedan ETH/BTC, november 2020 till idag, upp drygt 100% (min 0,02 på y-axeln)

Om Bitcoin är riktigt svårt att förstå så är Ethereum ännu svårare.


Ta Bitcoins egenskaper: peer to peer, decentralized, open, public, neutral, trustless, borderless, permissionless, immutable, censorship resistant, anonymous, programable, begränsat antal och ta bort fyra av dem: decentralized, immutable, censorship resistant och begränsat antal så har man dagens Ethereum. Eller så tycker man att en gång är ingen gång (The DAO hack).

Det är idag praktiskt omöjligt att synka upp en ny Ethereum node


Visst, ledningen för Ethereum håller på att skapa en version två där de ser ut att lösa bland annat frågan kring antalet ETH men måste inte Ethereum version 2 bevisa över en ganska lång tid att det fungerar och att ledningen fade-ar ut? I så fall är dagens prisuppgång bara en "buy the rumor, sell the news" - händelse.


Eller är Ethereum något helt annat och ska jämföras med Facebook som lever på sitt 3 miljarder personer stora användarnätverk. En av effekterna när man jämför Ethereum med ett företag blir att DeFi och de 1.000-tals web3 applikationerna då finns på en centraliserad plattform men vad vet jag, det kanske fungerar.


Nu diskuteras det dessutom att DeFi behöver KYC (know your customer = ID kontroll) för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Väljer man inte den vägen så är nog sannolikheten ganska stor att vi kommer att se en första storskaliga test av hotet "Staten förbjuder" då vi kan komma att få en bra inblick i NSA, FBI och SEC (USAs finansinspektion) kapacitet att koppla publika adresser till användare och hur Uniswaps grundare Hayden Adams reagerar för påtryckningar.


Jag passar på Ethereum (för tillfället ...) även om det händer så mycket spännande utveckling där, avkastningen på Bitcoin som globala pengar och digitalt guld känns som en bättre risk/reward.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page