top of page
  • Joacim Petersson

Boxningsmatchen

Vissa texter man läser gör ett mycket större avtryck i tänkandet än andra och gör det enklare att sätta in händelser i ett sammanhang. Pomps nyhetsbrev från i fredags är en sådan text.


Som en boxningsmatch - Bitcoiners mot Etablissemanget med media som domare och en publik som undrar vad som händer.


Bitcoiners - på offensiven där det i bakgrunden hela tiden sker en snabb utveckling av bland annat ett nytt ekonomiskt system, i attacker som igår triggades av Turkiska lirans fortsatta krasch mot konkurs och snack i USA om ännu mer pengaskapande till ett tredje stödpaket. Antalet Bitcoiners växer varje dag med personer och företag med tunga poster inom Etablissemanget som byter sida tillsammans med stora skaror som tidigare var åskådare.


Etablissemanget - på defensiven i desperata försök att ta kontroll över situationen. Igår backade Nigerianska centralbanken om att de förbjudit Bitcoin, Mike Green, investerare, försöker skapa FUD genom jämföra Bitcoiners med Qanon och Antifa och sist men inte minst: Federal Reserves ordförande Jerome Powell har insett att det inte längre går att ignorera Bitcoin så han gör ett desperat försöker att få alla att tro att Bitcoin bara är digitalt guld.

Domarna - har länge haft Etablissemanget som förväntad segrare där Wall Street Journal och The Times lett arbetet med att nedvärdera, förlöjliga och sprida FUD om Bitcoin. Men nu börjar media svänga, kolla annonsen från Time Magazine nedan eller varför inte köpa NFT av deras omslag.

Gonggongen går för rond 4, fighten genomförs med gammaldags regler, allt är tillåtet och matchen fortsätter tills en vinner på knock out. Bitcoins värde när matchen är över - $1 eller $1.000.000.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page