top of page
  • Joacim Petersson

Uppföljning Badger och räntor i Bitcoin-världen

Helt klart verkar räntorna i Bitcoin-världen vara korrelerade till priset, i alla fall när man utgår från USD.


Bilden nedan är från Badger, ni kommer ihåg där man växlar till sig en wrapped BTC som sedan används som liquidity provider i någon DeFi-börs. Om vi jämför den första setten, WrappedBTC/ibBTC så har förväntad avkastning gått ner från 38% till 8% på en dryg månad och för den setten som jag valde för min test renBTC/wBTC är ner från 4,3% till 3,2%. Inte så konstigt, större delen av "avkastningen" är ju beräknade på air drops av tokens och priset på t.ex. Sushiswap är ner lite mer än BTC, andra betydligt mer.

Tittar man på värdet av min "investering" så ser det faktiskt rätt så bra ut räknat i BTC, jag investerade i mitten av maj och har hittills fått 1,1% avkastning som blir 9% på årsbasis. Räknar man med transaktionskostnaden så är jag bara back 3% idag :-) men det känns hoppfullt om att jag ska få det att gå +/-0 :-) .


BlockFi sänker sina inlåningsräntor för andra gången i år samtidigt som de justerar när gränserna i sina tiers, från och med idag så får man 4% (ner från 5% (?)) när man har mindre än 0,25 BTC (tidigare 1) på kontot.


Räntorna på HodlHodl verkar också ha gått ner när jag tittar men spannet är fortfarande stort och villkoren varierar ju mycket så är svårt att veta.


Jag köpte ju några Badger DAO tokens samtidigt med min ränteinvestering i början av maj, ner 71% i USD och -63% i BTC. Ska till rätt mycket stakeing rewards för att detta ska bli bra.

Lessons learned:

  • räntemarknaden för Bitcoin har långt kvar innan det känns intressant, idag är avkastningen inte värt risken

  • hodla Bitcoin, inga shitcoins.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page